Schoolbestuurder John Ribbe onderscheiden

09-01-2018 Onderwijs Redactie

SCHIEDAM - John Ribbe is onderscheiden. De Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten spelde hem gisteren de versierselen die horen bij een koninklijke onderscheiding op, tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Lyceum Vos (Vlaardingse Openbare Scholengroep).

Ribbe was jarenlang bestuurder in de onderwijswereld in de regio en leverde zodoende een belangrijke bijdrage aan het voortgezet openbaar onderwijs. Van 1998 tot 2006 was Ribbe penningmeester van de ouderraad van Het College Vos. Hij initieerde de professionalisering van de ouderraad en wierf fondsen voor onder andere gymtoestellen en computers. Van 2003 tot 2011 was hij bestuurslid en secretaris van Het College Vos. Hij zette zich in verschillende functies in voor wat uiteindelijk de Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam (OSVS) werd..

Ribbe neemt nu na acht jaar afscheid als secretaris van de raad van toezicht van de OSVS. In die hoedanigheid zette hij zich in voor de fusie van openbare scholen voor voortgezet onderwijs in Schiedam en de Vlaardingse Openbare Scholengemeenschap. Ribbe is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Gerelateerd