Schravenlant schrijft, want schrijven loont

02-12-2018 Onderwijs Redactie


SCHIEDAM - Ruim tweeduizend brieven werden er vorig jaar geschreven op Lyceum Schravenlant, tijdens de Internationale Mensenrechtendag. Handgeschreven.

Dit jaar willen de organisatoren op de Schiedamse school dat aantal tenminste evenaren: op 10 december wordt er opnieuw non-stop geschreven. Nieuw is dat het werk kan worden gevolgd via een livestream op de website van Schravenlant en de facebookpagina.

Tijdens de wereldwijde actie 'Write For Rights' van Amnesty International worden elk jaar brieven geschreven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen. Brieven schrijven heeft zich een goed middel betoond om deze mensen een hart onder de riem te steken, autoriteiten op hun vingers te tikken en zelfs mensen vrij te krijgen. 

Lyceum Schravenlant doet voor de zesde keer mee met Write for Rights, voorheen de Schrijfmarathon. Voor de school is het schrijfactie een manier om zich te bewijzen als school die aandacht heeft voor wereldburgerschap en duurzaamheid. De onderwijsinstelling aan de Van Haarenlaan staat op de mensenrechtendag 24 uur lang in het teken van het schrijven van brieven en kaarten. Zelfs ‘s nachts blijft een groep leerlingen en docenten doorschrijven. De schrijfmarathon begint om een uur 's middags - en duurt dus tot een uur, de dag erop.

Wie mee wil schrijven is meer dan welkom. "U kunt binnenlopen op maandag tussen twee en tien en op dinsdag van half negen en een", aldus de organisatoren.Gerelateerd