Zadkinescholen morgen niet open

15-03-2020 Onderwijs Redactie

Parallelweg 403


SCHIEDAM - Onderwijsinstelling Zadkine wacht een besluit van de regering niet af en kondigt aan vanaf morgen twee werkweken lang de deuren van zijn verschillende scholen gesloten te houden.

Lessen gaan in aangepaste vorm door. De school wil veel met videogesprekken via Microsoft Teams doen. Stages gaan 'in principe' gewoon door.

Na overleg met onder meer de gemeente Rotterdam heeft het schoolbestuur tot deze stap besloten. "We doen dit omdat we zien dat het Coronavirus veel onzekerheid en onrust veroorzaakt onder onze medewerkers, studenten en hun ouders", zo stelt Zadkine in een aankondiging. "We zien dat het onderwijs op onze locaties steeds meer onder druk komt te staan doordat zowel studenten als medewerkers (om begrijpelijke redenen) niet meer naar school komen."

Zadkine verzorgt in Schiedam lessen Infrastructuur op de Parallelweg 403 en op Singel24, waar Zadkine Educatie actief is.

"Wij doen uiteraard ons best om evtuele studieachterstand te voorkomen. Uiteraard krijgen de examens prioriteit", laat de school weten.

"Daarnaast ligt er een speciale maatschappelijke opgave voor studenten en medewerkers in de domeinen Gezondheid, Zorg en Welzijn. We onderzoeken de mogelijkheden om medewerkers en studenten in te zetten in deze domeinen (uiteraard op vrijwillige basis)."Gerelateerd