Bijna zeven ton nodig om sportdak te bereiken

13-09-2016 Politiek Redactie

SCHIEDAM - B&W van Schiedam vragen de raad 690.000 euro extra uit te trekken voor de ontsluitingsweg naar de parkeerplaatsen aan de Vlaardingse kant van het sportdak A4.

Die stap is de laatste ontwikkeling in het zich voortslepende verhaal van het bereikbaar krijgen van het Willem Alexander Sportpark. Eerder al gaf wethouder Marcel Houtkamp bezorgde omwonenden aan deze weg alsnog te willen gaan aanleggen.

Ooit, in de eerste uitgewerkte plannen voor het sportdak, waren er parkeerplaatsen voorzien onder het luifel waarop de velden liggen, aan Vlaardingse kant. Door tegenwerking van de gemeente Vlaardingen lukte het niet hier een ontsluitingsweg naartoe te leggen vanaf de Vlaardingse Eksterlaan. Daarop werd het parkeerdek geschrapt uit de plannen. Wijkbewoners in Woudhoek vreesden echter dat hun wijk overspoeld zou worden door sporters en toeschouwers voor het sportdak, die hun auto's in de wijk zouden parkeren.

De gemeente stelt nu voor om 142 parkeerplaatsen alsnog aan de Vlaardingse kant te creëren. Deze moeten echter niet bereikt worden over Vlaardings grondgebied, maar vanaf de Laan van Bol'Es / Zwaluwlaan, net nog over Schiedams grondgebied, met een weg pal naast het talud van het sportdakGerelateerd