Categorieën

Service

CDA houdt masterclass lokale politiek

CDA houdt masterclass lokale politiek
Politiek

CDA houdt masterclass lokale politiek

  • Redactie
  • 22-03-2017
  • Politiek
CDA houdt masterclass lokale politiek
SCHIEDAM – 'De politiek dichtbij'. Onder die naam organiseert het CDA Schiedam een 'masterclass' over verschillende aspecten van de lokale politiek.

Het plan voor de klas ontstond toen binnen de afdeling werd nagedacht over het opvangen en inwijden van nieuwe partijleden en mensen met de ambitie ooit volksvertegenwoordiger te worden. “We kunnen mensen die zich willen verdiepen naar bijeenkomsten op landelijk niveau sturen, maar we dachten dat het eens goed zou zijn om dat in Schiedam te doen”, aldus Ad Hekman, fractievoorzitter van het CDA in de Schiedamse raad. Zeker toen het idee ontstond de klas ook open te stellen voor anderen, met simpelweg interesse in politiek. “Ik sprak onlangs op de politieke markt in het Hof van Spaland met iemand die nog twijfelde of hij ging stemmen op Groen Links of het CDA, die niet in Schiedam woont maar me toch heeft gezegd te gaan proberen donderdag te komen."

Want de masterclass is morgen, donderdag 23 maart. En mogelijk ook op een tweede avond, zo laat Hekman doorschemeren. Er valt genoeg over de politiek in het algemeen, en het CDA in Schiedam in het bijzonder te vertellen, maar het hangt een beetje van de nieuwsgierigheid van de deelnemers af of zo'n avond er komt. Plaats van handeling is het gemeentehuis, in een van de fractiekamers. “We moeten de PvdA of D66 nog vragen of we in hun kamer terecht mogen”, aldus Hekman. Die partijen trokken bij de gemeenteraadsverkiezingen flink meer stemmen dan het CDA en hebben zodoende grotere kamers voor overleg. Hekman rekent op tien tot vijftien deelnemers - aanmelden kan nog.

Hij is ook een van de 'masters' die de klas geven. De anderen zijn wethouder Patricia van Aaken en voormalige CDA-wethouder Christine Daskalakis. Hekman zal de mensen 'meenemen in de geur van het raadswerk en wat er bij komt kijken', “Patricia spreelt meer over de gang van zaken in het college en Christine spreekt vooral over het CDA, over waar de partij voor staat en hoe die functioneert.”

Hoezo een masterclass een week na landelijke verkiezingen? “Het was gewoon een relatief rustige tijd, zonder andere vergaderingen.”