Complimententaart voor vrijwilligers fluisterboot

22-05-2017 Politiek Redactie

Raadslid Katinka de Rover, Ad van Leeuwen en Jeroen Ooijevaar; foto: Ed Gloudi

SCHIEDAM - De gidsen, de stuurlui en het bestuur van de stichting Rondvaarten Schiedam zijn blij dat er onder hen amper mensen 'aan de lijn' zijn. Dat scheelde bij het opsmikkelen van de complimententaart die Groen Links hen bracht. Want wat zag die taart er lekker uit...

De Schiedamse afdeling van de partij heeft de gewoonte om een complimententaart te brengen aan vrijwilligersinitiatieven in de stad. Daarmee wil zij de waardering uitdrukken voor de inzet van de mensen achter de organisaties. Vooral de organisaties 'die de stad naar een hoger plan tillen' lopen het risico verrast te worden met een fraaie taart.

De ongeveer dertig vrijwilligers van de fluisterboten mogen zich ambassadeurs van Schiedam noemen, aldus Groen Links. Fractievoorzitter Jeroen Ooijevaar sprak zijn waardering uit voor hen. “Met elke afvaart, met elke passagier, groeit het enthousiasme voor Schiedam. Juist vanuit het water is zo goed te zien wat een prachtige stad Schiedam is en wat een rijke historie er achter al die gevels schuilt.”.

Tijdens het eten van de taart maakten politici en 'rondvaartmensen' (niet aan de lijn) wilde plannen. Van 'Amsterdamse' overdekte boten, via een onderdoorgang bij de Vlaardingerdijk, tot aan het ongedaan maken van de drooglegging van de Broersvest aan toe. Ideeën genoeg dus. Voorzitter Ad van Leeuwen moet de komende tijd ook de mouwen opstropen: de afvaarten van de fluisterboot verhuizen naar een plek in de buurt van molen De Walvis. Maar voor nu toonde hij zich, 'verheugd dat we ook vanuit de politiek gewaardeerd worden voor onze inspanningen'.

Bij de taart ontving Van Leeuwen ook een orkonde, voor als de taart op is...Gerelateerd