De gemeente heeft de raadszaal opnieuw ingericht

30-06-2021 Politiek Redactie

Foto: de vernieuwde raadszaal (foto door Jan Schrijver)


SCHIEDAM - De gemeente heeft de coronatijd benut om de raadszaal van het Stadskantoor opnieuw in te richten. Het was de bedoeling dat raadsleden vandaag fysiek bij elkaar zouden komen voor de raadscommissie-vergadering. Dat werd echter toch een online vergadering.

Burgemeester Lamers had nog in een brief van 25 juni jl. (22e update corona-aanpak) aan de gemeenteraad geschreven: "De raadscommissies van 29 en 30 juni vinden weer fysiek plaats. Dat is nog wel aangepast: er wordt met twee zalen gewerkt. Alleen de woordvoerders zijn aanwezig in de Aleidazaal. De overige toehoorders kunnen aanwezig zijn in de Hagazaal. Bij de raadsvergadering in juli hanteren we dezelfde werkwijze."

In de raadszaal - de Aleidazaal geheten - zijn nieuwe interpellatiemicrofoons aangebracht. Er zijn nieuwe grotere monitoren opgehangen. Ook zijn er nieuwe camera's aan het plafond bevestigd, met welke camera's de vergaderingen kunnen worden geregistreerd en via televisie en internet kunnen worden uitgezonden. De techniek was dus echter niet op tijd klaar om vanavond fysiek te kunnen vergaderen.

Andere veranderingen in de raadszaal betreffen onder meer de nieuwe vloerbedekking en de enigszins gewijzigde opstelling.