De Leede kandidaat voor wethouderschap

12-04-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Mocht Groen Links deel gaan nemen aan een nieuw college in Vlaardingen, dan is Schiedammer Bart de Leede (58) de beoogde wethouder voor deze partij.

De fractie laat weten in De Leede een ervaren bestuurder te zien. Op 23-jarige leeftijd was hij in Schiedam al gemeenteraadslid en hij was hier ook al wethouder, acht jaar in totaal. Verder was hij secretaris van de deelgemeente Noord in Rotterdam en raadsgriffier bij de gemeente Zoetermeer. Op dit moment is hij directeur-bestuurder van een maatschappelijk werkinstelling in Tilburg. Ook binnen Groen Links heeft De Leede zijn sporen verdiend: zo was hij campagneleider, lid van het landelijk partijbestuur en deelnemer aan de toptalenten training.

De Leede woont in Schiedam, maar Vlaardingen is hem niet vreemd, aldus Groen Links. Zijn vader had er jarenlang een winkel waar Bart de Leede als jongen werkte - en hij heeft er nog steeds familie. Ook was De Leede actief als vrijwilliger in het Vlaardingse noodopvangcentrum. "We zijn er van overtuigd in Bart de Leede iemand gevonden te hebben die het gedachtegoed van Groen Links op een enthousiaste en deskundige wijze kan vertalen naar de praktijk van het lokale bestuur'', meent fractievoorzitter Lianne van Kalken.

De komende tijd zal blijken of Groen Links deel uit zal gaan maken van het te vormen college. Samen met Van Kalken zal De Leede de inbreng bij de onderhandelingen voor zijn rekening nemen.Gerelateerd