De Leede wethouder, opnieuw

05-06-2018 Politiek Redactie

Het nieuwe Vlaardingse college, met in het midden De Leede, en verder (vlnr) Silos (CDA), Bikkers (VVD), Hoekstra (SP) en Hoogendijk (ONS.Vlaardingen), voor burgemeester Annemiek Jetten; foto: Herman van Nieuwenhuizen


VLAARDINGEN – Schiedammer Bart de Leede is vanavond benoemd tot wethouder in Vlaardingen. Dat gebeurde in een feestelijke, wat protocolaire avond waarop ook afscheid werd genomen van de 'oude' wethouders.

Arnout Hoekstra is de Patricia van Aaken van Vlaardingen, in die zin dat hij de enige wethouder is die een nieuwe termijn ingaat.

Schiedammer De Leede, ja, nog wel, want zoals het wil, een wethouder moet in de gemeente wonen die hij dient, dus De Leede zal moeten verhuizen. Hij krijgt daar in Vlaardingen een jaar voor. Maar dat vonden sommige fracties wat ruim bemeten. "Zes maanden is ook redelijk en te doen’’, zo reageerde Ivana Somers van VV2000/Leefbaar Vlaardingen op het voorstel van een jaar. "Als ik moet kiezen tussen een goede wethouder uit Schiedam of een mindere uit Vlaardingen, dan kies ik de Schiedammer’’, antwoordde raadslid Ron Boers van ONS.Vlaardingen. "En het voordeel is (als De Leede verhuisd is) dat er straks één Schiedammer minder is’’, aldus Boers.

Zo is De Leede (58) voor de tweede keer wethouder: eind jaren 80 was het wethouder in Schiedam. Hij gaat in Vlaardingen aan het werk namens Groen Links. De Leede stopt als directeur/bestuurder bij zorginstelling Instituut voor Maatschappelijk Werk (IMW) in TIlburg. 

Behalve De Leede en Hoekstra werden Frans Hoogendijk, Bart Bikkers en Jacky Silos benoemd tot wethouder in het nieuwe Vlaardingse college.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date