De stad vanaf de veertiende verdieping

16-01-2017 Politiek Redactie

SCHIEDAM - Altijd al eens de stad willen zien vanuit de hoogte? Aanstaande zaterdag kan dat, als het Stadskantoor open staat voor iedereen die eens verder wil kijken dan de ruimtes die normaal open staan voor het publiek. Leden van de gemeenteraad en burgemeester en wethouders heten Schiedammers welkom en verzorgen rondleidingen. En komen ook op de veertiende verdieping van de grote witte flat aan de Emmastraat.

De gemeenteraad, wat dóet die nou eigenlijk? Welke projecten worden in de stad uitgevoerd en welke plannen zijn er voor de stad? Wie besluit erover en wat komt daar allemaal bij kijken? Bezoekers kunnen tijdens het Open Huis over deze en andere vragen in gesprek met het gemeentebestuur.

In de Cornelis Hagazaal op de begane grond geven medewerkers van de gemeente informatie over projecten en plannen zoals De Hoekse Lijn, het metrotracé dat Schiedam-Centrum verbindt met Hoek van Holland Strand. De plannen voor de inrichting van het Schiekwartier; het gebied Koemarkt en het voormalig VROM-terrein aan de Buitenhavenweg. En het project Hoogstraat-plus.

Tijdens de open dag is er speciale aandacht voor kinderen van negen tot twaalf jaar. Zij kunnen meedoen aan verschillende programmaonderdelen en ervaren wat de gemeente doet en hoe het is om zelf mee te denken en te doen in de gemeente. Kinderen kunnen doorlopend meedoen met het Grote Democratiespel en kunnen op de foto. Tussen half twee en half drie zijn kinderen welkom om samen met de kindergemeenteraad, mee te doen aan een kinderdebat. Kinderen gaan hier met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen zoals fijn opgroeien, kunst en cultuur en vrije tijd.

Vanaf half vier gaan raadsleden met elkaar in debat tijdens een Politieke Stamtafel. Bezoekers kunnen meekijken, luisteren, onderwerpen aandragen en zelfs meepraten over de onderwerpen die aan de orde komen.

Het open huis wordt gehouden van een tot half vijf.Gerelateerd