Denk wil culturele diversiteit gemeente in kaart brengen

24-06-2020 Politiek Redactie

SCHIEDAM – Denk Schiedam pleit voor de invoering van de Barometer Culturele Diversiteit in de gemeente Schiedam. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de partij aan het Schiedamse stadsbestuur.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Barometer Culturele Diversiteit geïntroduceerd en brengt het instrument per 1 juli onder de aandacht van werkgevers met meer dan 250 medewerkers. Met de barometer wordt culturele diversiteit in kaart gebracht zonder dat de individuen herkenbaar zijn in de cijfers. Denk Schiedam pleit voor het gebruik van deze barometer in de gemeente Schiedam.

De partij wil verder van het college weten of er al vooruitgang is geboekt omtrent een divers personeelsbestand. Fractievoorzitter Dogukan Ergin: “Al twee jaar praten wij over een diverser personeelsbestand en ik vermoed dat er weinig vooruitgang is geboekt.” Denk vraagt het college daarom gebruik te maken van de Barometer Culturele Diversiteit en de gemeenteraad per kwartaal te informeren over de vorderingen omtrent het diversiteitsbeleid.Gerelateerd