Duncan Ruseler trekt AOV-kar bij raadsverkiezingen

08-06-2021 Politiek Redactie


SCHIEDAM - Duncan Ruseler wordt de lijsttrekker van het AOV bij de raadsverkiezingen in maart volgend jaar. De leden kozen hem daartoe unaniem.

Ruseler is sinds januari 2019 wethouder voor het AOV en werd door fractie en bestuur gevraagd zich te kandideren. “Duncan is open, eerlijk en betrokken”, zegt fractievoorzitter Cock de Jong. Ruseler is 37 jaar, woont in Schiedam-Oost en is geboren en getogen Schiedammer. Zijn samengestelde gezin bestaat uit vijf kinderen en twee honden. "Als wethouder Cultuur is hij de afgelopen jaren veel in de stad te zien geweest, als wethouder Financiën let hij op de gemeentelijke spaarpotten", aldus de fractie in de kennisgeving van de verkiezing. Sinds het najaar van 2020 heeft Ruseler ook Werk en Inkomen in portefeuille. “Onze partij legt focus op participatie en wil meer directe invloed van bewoners”, zegt raadslid Karin de Vries. “Duncan is met zijn benaderbaarheid een voorbeeld van hoe wij willen dat ons stadsbestuur werkt.”

AOV is sinds 1994 actief in Schiedam en al 24 jaar 'een vaste waarde' in de gemeenteraad van Schiedam. "Als derde partij van de stad heeft het AOV deze raadsperiode bewezen een goede bestuurder te kunnen leveren en deel te nemen aan een coalitie zonder daarbij haar eigen profiel te verliezen", aldus de partij over zichzelf.

De komende tijd gaat de kiescommissie van het AOV aan de slag met het samenstellen van de lijst voor de verkiezingen. "De fractieleden willen de komende periode door en ook bekende namen als Hans Rietkerken en Catelijne de Groot staan op de groslijst", zo stelt het AOV. "Het is belangrijk dat er wederom een hecht daadkrachtig team klaar staat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022."

Ruseler stelt dat in het programma waaraan hij de komende tijd zal gaan bijdragen, de nadruk zal liggen op zaken als 'een eerlijk en open stadsbestuur, op participatie, op een sociale dienst die mensen vooruit helpt, op ambities voor groen, op het afmaken van huidige (bouw)projecten zonder de hele stad vol te proppen'.Gerelateerd