Categorieën

Service

Eén SchiedamVlaardingenMaassluis contraproductief

Eén SchiedamVlaardingenMaassluis contraproductief
Politiek

Eén SchiedamVlaardingenMaassluis contraproductief

  • Redactie
  • 22-07-2015
  • Politiek
Eén SchiedamVlaardingenMaassluis contraproductief
VLAARDINGEN/SCHIEDAM – Er is geen noodzaak om een gemeentelijke herindeling, waarbij Maassluis, Schiedam en Vlaardingen één gemeente worden, te onderzoeken. Integendeel, dit is onnodig en zelfs 'contraproductief' om te agenderen. Dat stelt de burgemeester van Vlaardingen.

Burgemeester Bert Blase van Vlaardingen laat er met deze boodschap in een memo afgelopen week aan de gemeenteraad geen twijfel over bestaan: de ontwikkeling van de samenwerking met buurgemeenten is belangrijk maar wel als een ‘samenwerking vanuit zelfstandigheid’. Wie al dacht dat Blase een fusie ging onderzoeken, kan dit idee nu dus wel definitief van zich af zetten.

In het uitgebreide memo gaat burgemeester Blase wel uitgebreid in op hoe er dan wel samengewerkt kan en moet worden met Maassluis en Schiedam en onder welke voorwaarden. Blase doet hierbij verschillende uitspraken die hij als suggesties bestempelt. Zo geeft hij aan dat bij elke samenwerking met Maassluis en Schiedam er bekeken moet worden welke noodzaak er is en welk nut of belang hiermee wordt gediend. Daarbij komt volgens de burgemeester dat ook de schaal waarop er kan of moet worden samengewerkt belangrijk is.

De steden werken al op veel gebieden samen; zo zijn onlangs nog de sociale werkvoorzieningen en sociale diensten van de drie gemeenten samengevoegd onder één bedrijf: Stroomopwaarts.