Erdem stopt in Schiedamse raad

22-12-2018 Politiek Redactie

SCHIEDAM - Mahmut Erdem verlaat de Schiedamse politiek. De jonge Seyda Dokgöz volgt hem op als raadslid.

Erdem stelt niet in een situatie te willen komen waarin hij het raadswerk niet langer kan doen zoals hem dat voor ogen staat. Hij zat ruim vier jaar in de raad van Schiedam. Het leeuwendeel van die periode maakte hij deel uit van de PvdA-fractie; sinds maart was hij fractievoorzitter van Denk.

“Het was een eer om de Schiedammers te mogen vertegenwoordigen en de stem van velen te kunnen zijn in de raad”, aldus Erdem. Maar het werk valt hem zwaar. “Het is constant een goede balans proberen te vinden tussen mijn werkzaamheden als raadslid, mijn werk en privé. Natuurlijk was de keuze lastig en zwaar, maar ik laat een zeer bekwame fractie achter." Erdem is trots op het resultaat dat hij als lijsttrekker bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen behaalde; Denk behaalde daar vanuit het niets vier zetels.

Tunahan Kuzu, in de Tweede Kamer voorzitter van de Denk-fractie en geboren Schiedammer, betreurt het vertrek van Erdem. "Hij heeft samen met team Schiedam een fantastisch resultaat neergezet bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Natuurlijk was het ook heel fijn dat de raadsleden van Denk Schiedam de kennis en ervaringen van Mahmut hebben kunnen meekrijgen in de afgelopen periode."

De bestuurskundestudente Seyda Dokgöz (21) volgt Erdem op in de fractie. In het nieuwe jaar zal de fractie een nieuwe fractievoorzitter kiezen.Gerelateerd