Ergin nieuwe fractievoorzitter Denk

10-01-2019 Politiek Redactie


SCHIEDAM - Doğukan Ergin is de nieuwe fractievoorzitter van Denk in de Schiedamse raad.

De positie van voorzitter van de fractie kwam vrij nadat Mahmut Erdem vorige maand liet weten de politiek te verlaten. Hij stelde een situatie voor te willen zijn waarbij het zich niet meer zo goed voor zijn raadswerk in kan zetten als hij wil.

Ergin (26) werd vorig jaar in de raad verkozen als nummer 3 op de lijst. Hij is sinds 2014 actief in de Schiedamse politiek en werkt in Den Haag als fractiemedewerker van Denk in de Tweede Kamer.

Ergin heeft zin in zijn nieuwe rol. Hij dankt zijn fractiegenoten in het unaniem uitgesproken vertrouwen en stelt 'ontzettend veel zin' te hebben in het fractievoorzitterschap. "Met ontzettend veel positieve energie en passie zal ik er voor zorgen dat het verhaal van Denk te horen is in de raad van Schiedam.”

Politiek leider van Denk in de Tweede Kamer, Tunahan Kuzu (met Schiedamse roots): “Doğukan is een absoluut politiek talent. Ik ken hem als een zeer gedreven en intelligent politicus. Ik geloof er dan ook oprecht in dat hij, samen met de gehele fractie, het geluid van Denk in Schiedam op een positieve en constructieve wijze zal blijven laten horen.”



Gerelateerd