Erkenning voor mensen met hart voor de stad

19-12-2016 Politiek Redactie

SCHIEDAM - Schiedammers die iemand of een groep uit hun omgeving in het zonnetje willen zetten, hebben dezer dagen de keus. Afhankelijk van smaak - of politieke voorkeur - kunnen zij kiezen uit het aanmelden bij D66 of bij de SP.

De laatste vergeeft de 'Rooie Molenprijs'. De socialisten vergeven die aan mensen die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Schiedam. 'Op sociaal of cultureel gebied." Aanmelden kan tot 1 januari via E: schiedam@sp.nl of T: 06- 1346 1543.

D66 Schiedam roept stadgenoten op kandidaten aan te melden voor de D66 Valentijnsprijs - te vergeven op 14 februari. Die gaat naar mensen die 'een positieve bijdrage aan de leefomgeving in onze stad hebben geleverd'. Voor D66 is het daarbij belangrijk dat mensen zelf hun verantwoordelijkheid nemen, 'zelf keuzes maken en actief zijn om hun doelen te bereiken, zonder meteen naar de gemeente te wijzen'.

Inwoners van Schiedam kunnen bewoners, clubs en verenigingen nomineren, voor 1 februari aanmelden, via E: d66schiedam@gmail.com. Doe daar een korte motivatie bij. Winnaars van de Valentijnsprijs waren de afgelopen jaren onder andere Mieke Wigmans (Stichting J&S), het Suikerzoet Filmfestival, Pop Up Tv, de Ronde Tafel Schiedam (lipdub), Peter Staal (Verspeekpomp) en de bewoners van de Oosterstraat.

De Rooie Molen ging eerder onder ander naar Mooi Werk en Tha Next Genaration en stichting Het Dak Op.Gerelateerd