Categorieën

Service

Gemeente: data openbaren en site vernieuwen

Gemeente: data openbaren en site vernieuwen
Politiek

Gemeente: data openbaren en site vernieuwen

  • Redactie
  • 09-07-2015
  • Politiek
Gemeente: data openbaren en site vernieuwen
SCHIEDAM -  De gemeente Schiedam maakt gegevens over de stad voor burgers beter toegankelijk op de website onder het adres www.schiedam.nl/opendata. Dit is vooruitlopend op de nieuwe site van de gemeente die in september zal worden opgeleverd.

Het is de bedoeling van de gemeente dat door het aanbieden van 'open data' deze niet alleen beschikbaar zijn, maar dat deze ook voor de burger begrijpelijk zijn. In plaats van rijen gegevens, die alleen voor de wetenschappers te interpreteren zijn, moet het zodanig visueel weergegeven gaan worden dat het de Schiedammer iets zegt. Via een zogenoemde 'dashboard' aanpak, moet het voor de burger mogelijk worden met de gegevens te 'spelen', zodat er meer begrip kan ontstaan bij de Schiedammer van wat er in zijn gemeente omgaat.

Over de open data webpagina schrijft de gemeente: "Schiedam hecht grote waarde aan het stimuleren van informatie- en kennisdeling met haar inwoners en ondernemers. Daarnaast vinden wij het belangrijk openheid en transparantie te verschaffen. Op dit gedeelte van de website zullen we daarom steeds meer open data beschikbaar stellen. Data waarover wij als gemeente al beschikken en u aan kunnen bieden in herbruikbare bestandsformaten, maar in de toekomst ook relevante open data van ketenpartners, maatschappelijke instellingen en landelijke organisaties. Daarnaast vindt u hier informatie terug over onderzoeken en statistische gegevens van de gemeente Schiedam".