Glavimans doet stapje terug

06-07-2017 Politiek Redactie

SCHIEDAM - Gemeenteraadslid Juliette Glavimans van D66 Schiedam stopt in september haar werk in de raad. Zij kampt met serieuze gezondheidsproblemen en vindt dat zij daardoor onvoldoende energie kan steken in het raadslidmaatschap.

Glavimans, in het dagelijks leven jurist bij Logius en actief voor de stichting Elckerlyc, ziet het afscheid als tijdelijk. Ze hoopt zich later alsnog in te kunnen zetten voor de lokale politiek. Ze verklaart: “Ik zal mij zo veel als maar mogelijk is, blijven inzetten voor Schiedam: is het niet in de raad, dan zeker achter de schermen.”

, bekend van haar soms pittige discussies met Burgemeester Lamers

Juliette Glavimans, die de discussie over juridische en procedurele, soms met een filosofische inslag, niet schuwt, zal worden opgevolgd door Diane Reijnhout, die al eerder voor haar waarnam. John Borsboom, voorzitter van D66 Schiedam: “Juliette heeft zich met enthousiasme ingezet om álle Schiedammers te bereiken. Een D66-er in hart en nieren: ze streeft echt naar een rechtvaardige en harmonieuze samenleving. Naast haar tomeloze inzet op het gebied van recht, openbare orde en veiligheid heeft zij zich ook met de reorganisatie in de zorg beziggehouden en ze heeft het onderwerp vrouwenemancipatie en betrokkenheid van vrouwen in de politiek op de agenda van de gemeenteraad gezet. Hopelijk knapt ze snel weer op.”

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date