Hoge verwachtingen in raad van verbeterde schuldhulpverlening

17-05-2018 Politiek Redactie


SCHIEDAM – Schuldhulpverlening is de kreet die het meest valt tijdens de eerste vergadering van de Schiedamse gemeenteraad, vanavond in de Aleidazaal.

In hun korte commentaren op 'Bouwen met nieuwe energie', het bestuurs- en beleidsakkoord, noemen de fracties in de raad de aandacht die het college wil geven aan vernieuwing van de schuldhulpverlening in Schiedam als positief element van het akkoord. 'Tevreden' over de schuldhulpverlening meldt Cock de Jong namens AOV. 'Perspectief' biedt volgens John van Sliedregt de verbetering van de schuldhulpverlening en de toegankelijkheid ervan.

De schuldhulpverlening en de aansluiting tussen jeugdzorg en WMO noemt René Karens als positief punt van het akkoord en Andreas Lepidis spreekt van 'schuldhulpverlening die wordt geïnnoveerd en versterkt'.

Ook een kritische Petra Zwang van de PvdA omarmt het schuldenbeleid. En tenslotte is ook René Janssen 'tevreden' over de schuldhulpverlening.

Wat is er dan afgesproken door het college waarvan de wethouders zodadelijk worden benoemd? “De komende periode zal de schuldhulpverlening worden geïnnoveerd en versterkt om problematische schulden te voorkomen en aan te pakken”, zo stelt het beleidsakkoord. “Er wordt ook meer geëxperimenteerd met nieuwe en andere manieren om schulden aan te pakken. De toegankelijkheid van schuldhulpverlening wordt verbreed, zodat ook mensen met een eigen woning, zzp'ers en nieuwkomers begeleid kunnen worden in het oplossen van schulden.” De coalitie voegt daar aan toe dat 'voorlichting op het voorkomen van schulden bij jongeren (van achttien tot 27 jaar).Gerelateerd