Houtkamp erelid D66

19-10-2018 Politiek Redactie

Een contente Marcel Houtkamp werd gisteren erelid; foto: D66 Schiedam


SCHIEDAM - Marcel Houtkamp is sinds gisteravond erelid van D66 Schiedam. De voormalig wethouder kreeg het erelidmaatschap tijdens de algemene ledenvergadering van de partij.

Houtkamp werd daarbij geloofd om zijn verdiensten voor de partij en voor de stad de afgelopen veertig jaar. Met een symbolische prijs, aldus fractievoorzitter John van Sliedregt bij de overhandiging van de oorkonde. Want een erelidmaatschap bestaat niet voor een afdeling van D66. “En dat is dan wel weer typisch D66”, aldus Van Sliedregt. “Als het een goed idee is, er geen bezwaren zijn, bepalen we zelf dat het ingevoerd moet worden.” Hij noemde Marcel Houtkamp 'een belangrijke reden zelf ooit lokaal D66 te zijn gaan stemmen'. “In 2011, bij het aftreden van de burgemeester (Verver -red.), heeft Marcel Houtkamp samen met de raadsgriffier, de raad door een heftige periode geholpen. Als wethouder heeft Marcel daarna veel kunnen betekenen voor Schiedam.”

De D66-leden kozen tijdens de vergadering ook een nieuw bestuur. Er waren drie kandidaten voor twee posities. “We zijn weer compleet”, aldus voorzitter John Borsboom. Het bestuur bestaat nu uit vijf personen. Het nieuw gekozen bestuurslid Patrick Oudhuis is in Schiedam bekend als voorzitter van HBSS; als kandidaat-raadslid deed hij al mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Gerelateerd