Inspiratie om te stemmen

21-03-2018 Politiek Redactie


SCHIEDAM - Voor wie nog niet weet bij wiens naam het vakje vandaag rood te kleuren, biedt het Stedelijk Museum Schiedam uitkomst.

Voor het eerst is er een stembureau in het museum op de Hoogstraat ingericht. En Schiedammers die komen stemmen - want dat mag in alle bureaus van de stad - kunnen ook de tentoonstellingen meepikken.

Wie slim is kijkt eerst naar het fraais dat in het huis van de kunst te zien is: het werk van de jonge kunstenaars die dingen naar de prijs voor beeldende kunst van de Volkskrant. Of dat van Jan Hendrikse, die van centen, kurken en bierkratjes iets bijzonders weet te maken. Of het werk van Cas Oorthuys, die rond 1960 het werk en leven op de werf Gusto vastlegde op de gevoelige plaat.

En natuurlijk de keus van de lijsttrekkers. Alle dertien 'nummers 1' die vandaag in het stemhokje op het stembiljet prijken, kozen hun favoriete kunstwerk uit de collectie van het museum. De fiets van Andreas Rose of het Schiedams panorama van Catelijne de Groot, het kasteel van Onno Spek, ze bieden een verrassend inkijkje in de persoon van de lijsttrekkers, en wie weet geeft dat wel inspiratie bij het uitbrengen van uw stem.Gerelateerd