Katinka (GL) over 'vreselijke vrouwenlogica' Ad (VVD)

03-06-2015 Politiek Redactie

SCHIEDAM - GroenLinks-raadslid Katinka de Rover heeft in een open brief gereageerd op een uitspraak die VVD-raadslid Ad Mostert vorige week deed in de raadsvergadering. Mostert betichtte De Rover van 'vrouwenlogica'. Hij deed dat overigens niet in de microfoon, maar zonder versterking, desondanks prima hoorbaar op de rij achter hem. Op deze rij zitten vertegenwoordigers van de pers. Met een tweet zorgde Schiedam24 ervoor dat de uitspraak van Mostert die avond toch op een breder publiek kon rekenen. Hier de brief van Katinka aan Ad. En dat is logisch.

"Beste Ad,

Op woensdag 27 mei waren wij beiden aanwezig in de Aleidazaal voor de raadsvergadering. In die vergadering diende ik een motie in over statiegeld. Wethouder van Steenderen zegde zijn steun aan de motie toe. Om de toezegging van de wethouder meer gewicht te geven, bracht ik de motie toch in stemming. De VVD steunde de motie niet. Verschillende inzichten, dat komt bij ons wel vaker voor. Even goede vrienden dus. Maar welke overwegingen zaten er nu achter het niet steunen? Waren dat de overwegingen die je uitsprak met de microfoon aan, of waren dat de overwegingen die je uitsprak met de microfoon uit?

Nieuwssite Schiedam24 plaatste om 23:21 vanuit de raadszaal een tweet met de volgende tekst:

"B&W en motie 'Statiegeld' komen overeen. Intrekken? Vraagt Lamers. Nee, zegt Katinka de Rover. Vreselijke vrouwenlogica? Zegt Mostert (VVD)"

Dit lijkt me nou typisch zo'n tweet die schreeuwt om wederhoor. Want het kan toch niet zijn dat zo'n gedistingeerde en politiek bekwame man als jij dat zei? Desgevraagd liet de redactie van Schiedam24 weten:

“Dat zei Ad Mostert inderdaad niet in de microfoon, maar hij zei het wellicht hardop tegen zichzelf en of tegen zijn rechts van hem gezeten collega-raadslid. Letterlijk zei hij: "Wat is dat voor vrouwenlogica? Vreselijk. Of mag ik dat niet zeggen?" Zijn verzuchting was in ieder geval zo luid, dat deze in de raadszaal op de rij achter hem, met daarop zoals bekend vertegenwoordigers van de pers, goed te horen was.“

Beste Ad, het antwoord op je vraag is nee. Dat mag je niet zeggen. Bij gebrek aan het betreffende lichaamsdeel voel ik me heus niet op mijn pik getrapt. Maar je moet je wel realiseren dat je met het badinerende 'vrouwenlogica' de logica van een aanzienlijk deel van Schiedam, de wereld en ook je eigen electoraat blijkbaar 'vreselijk' vindt. Ik had het prima gevonden als je mij persoonlijk had veroordeeld. “Vreselijke Katinkalogica”, vooruit, dat noemen we dan politieke polemiek. Maar waarom moet je daar nou mijn ruim 3 miljard seksegenoten in betrekken? Zij waren echt niet betrokken bij mijn besluit de motie in stemming te laten brengen!

Overigens, toen de kandidaatstelling voor het Glazen Huis in de raad werd behandeld, dienden de coalitiepartijen gezamenlijk een motie in. Wethouder van Steenderen ondersteunde de motie “van harte”. Waarom stemde jij toen wél voor? Wat is dat voor AdMostertlogica? Vreselijk. Of mag ik dat niet zeggen?

Groetjes,

Katinka"Gerelateerd