Nu al naar het stadhuis voor steun aan Volt

17-01-2021 Politiek Redactie

Sarah de Koff ging dinsdag als Rotterdamse maar haar steunbetuiging naar de Coolsingel; foto: Volt


SCHIEDAM - Sipke Dijkshoorn en Tomas Königs meldden zich afgelopen week bij 'hun' gemeentehuis. Aan het Stadserf legden de twee Schiedammers hun steun voor een nog jonge politieke partij vast.

Als een nieuwe partij deel wil nemen aan de verkiezingen, moeten in iedere kieskring waarin de partij met een lijst wil komen, dertig mensen in een ondersteuningsverklaring laten weten de deelname van de partij te onderschrijven.

Dijkshoorn en Königs legden op het stadskantoor vast dat zij de deelname van Volt aan de komende Tweede Kamerverkiezingen zien zitten. Ook al is zo'n ondersteuningverklaring officieel geen stemverklaring, en kunnen de twee Schiedammers dus stemmen wat ze willen, hun stem gaat op 17 maart naar Volt. Als het tenminste lukt om in de twintig Nederlandse (inclusief overzeese) kieskringen dertig handtekeningen te kunnen overhandigen. Schiedam valt onder de kieskring Dordrecht, met verder de andere Waterwegsteden, Delft en Rijswijk, Voorne-Putten, de Hoekse Waard, Goeree-Overflakkee en de Drechtsteden.

Volt wil in ieder kiesdistrict meedoen. In Rotterdam ging Sarah de Koff naar de Coolsingel, om daar haar steun vast te leggen. Dat moet in de week voor de kandidaatstelling, zes weken voor de verkiezingen. De Koff is nummer 16 op de lijst van Volt. Zij heeft er wel vertrouwen in: “Het is voor het eerst dat Volt aan de Tweede Kamerverkiezingen deelneemt, maar we zijn al twee jaar actief in Nederland. We hebben twintig ‘stedenteams’ in het hele land. Alle teams mobiliseren nu leden en aanhangers om in hun gemeentehuis het ondersteuningsformulier te laten ondertekenen.”

Ook aan Dijkshoorn en Königs de taak om voldoende mensen dit te laten doen. Zij zijn respectievelijk verantwoordelijk voor de pr en de campagne in de regio Rotterdam.Gerelateerd