Ouderenpartij: 'Is een nikab in filmpje handig?'

21-08-2019 Politiek Redactie


SCHIEDAM - De Ouderenpartij Schiedam wil van burgemeester & wethouders weten of zij nog achter een filmpje staan op de gemeentelijke website. Daarin figureert een vrouw in een nikab.

In het kader van het Pact met de Stad dat Schiedam bekendheid wil geven, is sinds enige tijd de website 'Samenwerkeninschiedam.n' geopend. "Opmerkelijk genoeg is deze website op dit moment uit de lucht", zo stelt de Ouderenpartij. De fractie had eerder aangedrongen op aanpassing of vervanging van het filmpje, vanwege het als badinerend op te vatten taalgebruik, dat overigens toch niet zo eenvoudig was dat mensen die Nederlands op niveau B1 beheersen, dit zonder meer kunnen volgen. En dat was wel de bedoeling. Zie ook dit artikel.

De Ouderenpartij zag eerder over het hoofd dat in het (teken)filmpje een groep Schiedammers wordt gepresenteerd, waaronder een vrouw die een nikab draagt. De partij werd daar door een lokale website op gewezen en zag er alsnog aanleiding in voor een vraag aan het college.

"Bent u het met de Ouderenpartij Schiedam eens dat, terwijl de gemeente Schiedam heeft aangegeven het nikabverbod te zullen handhaven, het misschien minder handig is om een (getekende) dame met een nikab in uw filmpje te laten figureren?", zo vraagt de partij zich af. In de bewoordingen valt zonder veel moeite fractievoorzitter Maarten Reuderink te herkennen, die de vraag met zijn fractiegenoot Pascal van Kraaij indient.

"Ook al omdat een vrouw in een nikab geen toegang heeft tot ons stadskantoor en u nu misschien de verkeerde boodschap afgeeft dat dit wel het geval zou zijn." Was getekend, Reuderink en Van Kraaij.Gerelateerd