Pascal van Kraaij stapt over van PvdA naar Ouderenpartij

24-12-2017 Politiek Kor Kegel

SCHIEDAM – Pascal van Kraaij is de eerste PvdA’er die de overstap maakt naar de Ouderenpartij Schiedam, opgericht door oud-PvdA-raadslid Maarten Reuderink. Onlangs voorspelde Reuderink dat voormalige partijgenoten van hem zouden overkomen en Pascal van Kraaij heeft er nu toe besloten. De bijna dertiger is vice-voorzitter en secretaris van de PvdA-afdeling Schiedam geweest.

In die functie heeft hij Reuderink goed leren kennen, want deze was gelijkertijd afdelingsvoorzitter. Van Kraaij volgde het Stedelijk Gymnasium in Schiedam en studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkt bij de Rabobank. “Hij is een econoom met het hart op de juiste plaats”, zegt Reuderink. “Jong van hart, maar oud van geest” – in die zin dat hij van inzicht en ervaring getuigt.

In 2014 stond Van Kraaij op nummer tien van de PvdA-kandidatenlijst. Ondanks zijn verdiensten voor de partij werd hij ditmaal bij de samenstelling van de kandidatenlijst gepasseerd door iemand die net een jaar lid was en iemand die nog maar net PvdA-lid was geworden. Het stelde Pascal van Kraaij zeer teleur.

De Ouderenpartij maakte eerder deze maand bekend actief te worden, naar aanleiding van de problemen rond de voorzetting van Argos Mobiel, het vervoerssysteem dat vooral door ouderen wordt gebruikt. 

Gerelateerd