Pinnen voor plekken met potentie in 'Schiedams midden'

15-11-2017 Politiek Redactie

Overzicht van Schiedams midden

SCHIEDAM - Het gemeentebestuur roept de hulp van Schiedammers in om de 'plekken met potentie' in de stad te vinden. "Plekken waar we beter, slimmer en gezonder kunnen wonen, recreëren en werken in de toekomst." Het initiatief krijgt de naam 'Pin je plek'.

Het gaat met name om ruimte waar wat mogelijk is in 'Schiedams midden'. Dat is de naam die de gemeente koppelt aan de strook langs de spoorlijnen en de A20. Zo worden ook de wijken Kethel, Nieuwland en Spaland/Sveaparkern er toe gerekend. Het college gaf in mei opdracht een verkenning te starten naar dit gebied. Nicolien de Heer, programmamanager Wonen bij de gemeente, geeft leiding aan dit project. “Het doel is in beeld te brengen wat er speelt en welke wensen er zijn, kijkend naar de ontwikkeling van het gebied in de toekomst. Daarvoor spreken we met belanghebbenden in het gebied, van sport- en volkstuin- tot bewoners- en ondernemersverenigingen."

Nu wordt ook Schiedammers zonder binden met zo'n organisatie gevraagd mee te denken naar mogelijkheden om dit deel van de stad verder te ontwikkelen. "Dat kunnen omwonenden of passanten zijn, maar ook scholieren of een architect." Vanaf vandaag zijn ideeën voor te stellen via de site www.schiedammersmakendestad.nl.

In mei volgend jaar stemt het Schiedamse publiek op de ingediende ideeën. De tien meest gewaardeerde ideeënbedenkers krijgen een gouden pin uitgereikt en mogen hun idee zelf aan het college voorleggen.

De eerste drie plekken zijn inmiddels 'gepind'. Zo roept Yolande Kleiss, voorzitter van de stichting Vrienden van het Beatrixpark op om het groene hart groter te maken. Bart de Leede van de Fietsersbond Schiedam wil een groene geluidswand plaatsen aan de rand van het Beatrixpark om de geluidshinder van de A20 te verminderen. En scholieren Duru en Mohamed hebben een idee van de Kindergemeenteraad ingebracht, de ‘ken-ik-jou-al-dag’, waar bewoners elkaar beter kunnen leren kennen. “Heel uiteenlopend,” aldus De Heer, “maar dat willen we juist. Alle ideeën zijn welkom.”Gerelateerd