Prikken en een praatje

06-04-2021 Politiek Redactie

Foto's: AOV


SCHIEDAM - Prikken en een praatje. Nee, het heeft niets met vaccineren te maken dit keer, maar met de manier waaarop de mensen van de fractie van AOV in Schiedam hun paasweekend vulden. Afval oproepen, mensen ontmoeten en in gesprek gaan.

Zaterdag stonden de AOV's, gewapend met prikstokken, vuilniszakken en meer in Schiedam-Oost. "Wij ervaren, dat het momenteel lastig is om in gesprek te blijven met onze inwoners. De gemeenteraad vergadert digitaal, het gesprek tussen de gemeente en de stad, 'Het Stadserf' is digitaal en het overleg in de wijk is grotendeels helemaal vervallen", aldus de fractie. "Wij beseffen dat het voor veel inwoners lastig is om digitaal aan te haken en wij zijn hiervoor op zoek gegaan naar een goed alternatief om met u in gesprek te blijven." Tenslotte is het AOV een partij die zijn 'sociale hart' pas kan doen laten spreken als het wordt aangesproken, is de redenatie.

Even spieken in Vlaardingen bracht de AOV op het voorbeeld van 'De Buurtbezem', waar ook afval van straat wordt gehaald op een manier die ook bijdraagt aan ontmoeting tussen buurtgenoten. Zo wil het AOV ook iedere drie tot vier weken aan de slag, steeds in een andere wijk en samen met bewoners: afval prikken en bijpraten met een kop koffie.

Als oost, dat het spits mocht afbijten, een voorproefje was, dan kon het initiatief nog wel eens tot veel moois leiden. 'Veel enthousiaste reacties' waren er op de voorzet van de fractie. Op 24 april gaat het AOV wederom aan de slag als vuilopruimers, nu in zuid, vanaf de Maasboulevard.Gerelateerd