Problemen in Delft mogelijk reden opstappen De Groot

30-10-2018 Politiek Redactie

DELFT - Catelijne de Groot stapt op om te voorkomen dat problemen waar zij in haar vorige baan in Delft mee te maken had, 'haar werk in Schiedam' raken.

De 'priveproblemen' die zij vanmorgen bij de aankondiging van haar plotselinge vertrek opgaf, hebben volgens de regionale omroepen RTV Rijnmond en RTV West te maken met haar werk in Deflt. De Groot was daar elf jaar lang als ambtenaar actief in de schuldhulpverlening. 

Twee weken geleden bleek dat er problemen zijn bij de Delfse schuldhulpverlening. Tientallen mensen in de schuldhulpverlening zijn mogelijk de afgelopen tijd niet goed geholpen. De gemeente Delft trof in het werk van in ieder geval één medewerker 'onregelmatigheden' aan. Dossiers van in totaal 360 mensen die gebruik maken van de schuldhulpverlening worden nu opnieuw onder de loep genomen. Dat onderzoek loopt nog, maar de Delftse wethouder Karin Schrederhof stelde wel al dat 'in een groot aantal dossiers' fouten zijn aangetroffen. Volgens haar neemt het Delfts stadsbestuur de zaak 'zeer hoog op'.

De regionale omroepen concluderen na het horen van bronnen dat De Groot de bedoelde medewerker is. Tegen RTV Rijnmond bevestigt zij dat ze terugtreedt om te voorkomen dat de Delftse kwestie zijn schaduwen werpt in Schiedam. De gemeente Delft laat zich niet uit over de identiteit van de medewerker.Gerelateerd