PvdA wil naadje van de kous weten over deelscooterpromotie

07-10-2020 Politiek Redactie


SCHIEDAM - De PvdA in de Schiedamse raad wil weten over een campagne van de gemeente Schiedam om deelscooters te promoten.

Op de website van de gemeente verscheen op 24 september een bericht over Ways2go, een deelscooterinitiatief. "De strekking van het bericht is de promotie van een actie waarmee Schiedammers tot en met december 2020 gedurende de eerste 45 minuten gratis gebruik kunnen maken van een deelscooter", zo concludeert de PvdA-fractie.

De PvdA merkt dat in de stad de deelscooters niet onomstreden zijn: ze zorgen voor ergernis omdat ze geregeld voetpaden blokkeren.

De fractie wil daarom van B&W weten wat het college beoogt met het promoten van de scooters. "Wanneer is de campagne voor Schiedam een succes?" Zijn er bijvoorbeeld meetbare doelen afgesproken omtrent de scooters.

Ook willen de vragenstellers weten op welke manieren Schiedam en andere deelnemende gemeenten betrokken zijn bij de campagne, bijvoorbeeld financieel. En waarom is een campagne eigenlijk nodig, als de experimenten met de deelscooters zo'n succes zijn als wethouder Jeroen Ooijevaar bij herhaling heeft doen blijken?

Is met de aanbieders van deelscooters - Ways2g0, maar ook Felyx en Go - überhaupt gesproken over het vermijden van overlast.Gerelateerd