Raad Schiedam wil jeugdhulp met Waterweggemeenten organiseren

04-11-2020 Politiek Redactie

SCHIEDAM – De gemeenteraad van Schiedam is dinsdagavond akkoord gegaan met het voorstel om uit de gemeenschappelijke regeling jeugdhulp Rijnmond (GRJR) te stappen. De gemeente wil de jeugdhulp samen met Vlaardingen en Maassluis gaan regelen.

De drie gemeenten willen de hulp en ondersteuning aan jeugd en hun gezinnen beter gaan organiseren. De drie colleges kiezen voor intensieve samenwerking met lokale partners die te maken hebben met het kind en het gezin, huisartsen, scholen en instellingen, om zo de jeugdhulp dichter bij het kind te kunnen organiseren en zo de zorg te verbeteren. Verder verwachten zij dat deze aanpak leidt tot beter beheersbare kosten.

De afgelopen maanden is gewerkt aan het ‘MVS jeugdmodel’. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat ook de specialistische jeugdhulp anders wordt ingekocht.

De gemeenteraden van Maassluis ging vorige week akkoord met het voorstel. Alleen de Vlaardingse Raad is nu nog aan zet. Als Vlaardingen ook akkoord gaat, maken de drie gemeenten voor 1 januari 2021 aan het GRJR kenbaar per 1 januari 2022 uit te treden en worden de details verder uitgewerkt.Gerelateerd