Raadslid Ergin bedreigd

23-03-2019 Politiek Redactie

Laatste nieuws: Burgemeester Cor Lamers heeft gereageerd op de bedreiging. "Afgelopen vrijdag heeft het raadslid Doğukan Ergin mij laten weten dat hij recent op internet bedreigingen heeft ontvangen. Dit is volstrekt onaanvaardbaar. Ik veroordeel elke vorm van bedreiging van volksvertegenwoordigers. Ik steun daarom zijn besluit om aangifte te doen van deze bedreiging, zodat de politie de zaak in behandeling kan nemen."

SCHIEDAM - Raadslid Doğukan Ergin‏ heeft aangifte gedaan van bedreiging.


Dat meldt het Denk-raadslid zelf via twitter. De bedreiging luidt: "Ik denk dat ik ze afknal".

Ergin: "Sinds één jaar zit ik in de gemeenteraad van Schiedam en helaas ben ik inmiddels heel wat vunzige reacties en beledigingen gewend. Na aanleiding van een interview aan Schie TV op 21 maart zijn er heel wat opmerkingen geplaatst, waarbij er één de emmer deed overlopen. Daarom heb ik zojuist aangifte gedaan van bedreiging. Dit gaat te ver en dit moet stoppen."

De bedreiging kwam van iemand die er trots op is met semi-automatische wapens overweg te kunnen, aldus Ergin. "Ik ben de politiek ingegaan om de dubbele maat te bestrijden en de stem van de ongehoorden te vertolken in de gemeenteraad van Schiedam", aldus Ergin. "Ik zal mijn strijd onverminderd blijven voortzetten!"Gerelateerd