Rooie Molen naar De Buurtvrouw

12-01-2019 Politiek Redactie

SCHIEDAM - De Buurtvrouw is de winnaar van de Rooie Molen, de prijs voor mensen, instellingen of verenigingen in Schiedam die zich op sociaal en/of cultureel gebied bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

De Buurtvrouw is zo'n initiatief, aldus de jury van de SP Schiedam, dat de prijs uitreikt. Al jarenlang timmert het buurtinitiatief in west aan de weg, met een groot aantal van zo'n 250 betrokken mensen, zo stelt een jury-woordvoerder. "De prijs is een beloning voor wat ze zijn en wat ze doen."

Aan de Rooie Molen is geen geldprijs verbonden; de prijs is vooral bedoeld als stimulans en teken van erkenning en herkenning. De Buurtvrouw als winnaar van de Rooie Molen werd gisteravond bekendgemaakt, maandag wordt de prijs overhandigd.

De Buurtvrouw is een combinatie van horeca, winkel, atelier en werkruimtes. Initiatiefneemster Miranda Pol wil er buren samenbrengen en tegelijk werk- en leermogelijkheden bieden aan mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid. Ook andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, eenzame ouderen en andere buren zijn er welkom voor een praatje of activiteiten voor de buurt.Gerelateerd