SLV presenteert kandidaten voor raad

23-01-2018 Politiek Redactie

SCHIEDAM - Daniëlle Hollander, Arie van Wingerden en Alwine van Winsen zijn de kandidaten achter René Janssen op de kieslijst van het Sociaal Liberaal Verbond (SLV) voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Serkan Kilickaya volgt op plek vijf.

Lijsttrekker Janssen is zeer te spreken over zijn mede-kandidaten. “Met deze lijst nemen we afscheid van politiek zoals gewoonlijk: we geven een breed scala aan Schiedammers de kans om hun schouders onder onze gemeente te zetten." De namen van de verschillende kandidaten waren al bekend - daaronder ook Jeffrey de Zwart, Patricia Luijendijk en  Eddy Silva - maar de volgorde wordt vandaag geopenbaard. "Al deze mensen blinken uit in hun drive en hun overtuiging dat we Schiedam samen beter kunnen maken. Ik ben  behoorlijk trots op al deze mensen”, aldus Janssen, die stelt dat de mensen op de lijst veel energie steken in training, net als de fractie-ondersteuners en vrijwilligers. "Daarbij hanteren we een cultuur van wederzijds respect, versterken en helpen."

De fractie heeft daarin een duidelijke ambitie. "We willen de Schiedammers laten zien dat we samenwerken met ruimte voor allerlei meningen. Onze kandidaten komen uit diverse achtergronden en milieus met één centrale overtuiging: Schiedam gaat ons allemaal aan. Alleen bereik je niets, maar samen is er niets wat je niet kunt bereiken.”

Iets wat Janssen graag aanstipt op de lijst is de aanwezigheid van een flink contingent jonge mensen. “Een nieuwe generatie moet aan de bak. Het is tijd dat jongeren hun plek innemen in het openbare leven van Schiedam." Dan is het belangrijk dat zij zich ook in de locale politiek mengen. De lijsttrekker: "Ik geloof niet in ‘brugfuncties’ of ‘woordvoerders’ voor een zo diverse groep als jongeren. Dat is symboolpolitiek en daarmee geef je eigenlijk aan dat je de groep niet serieus neemt, terwijl we juist moeten onderkennen dat zij de toekomst zijn. Elke stap die zij hier nemen, elk idee dat ze ventileren, elke euro die ze hier uitgeven is een investering in ons Schiedam.”

De oudste kandidaat is Harry Dekker, geen onbekende in de Schiedamse politiek. “Hij hoorde ons concept aan, en zei direct: hier wil ik aan meewerken, dit is de oplossing."Gerelateerd