SOBO benadrukt in John Witjes het volste vertrouwen te hebben

10-05-2018 Politiek Kor Kegel

John Witjes is uiterst deskundig als het om het vliegveld gaat

SCHIEDAM – Het Schiedams Overleg Bewonersorganisaties (SOBO) geeft niet op. In een nieuwe brief aan het gemeentebestuur wordt benadrukt dat het volste vertrouwen bestaat in John Witjes en zijn plaatsvervanger Henk Lamphen als afgevaardigden van de gemeente Schiedam naar de Commissie Regionaal Overleg (CRO) voor de luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA).  

Waar andere gemeenten de bewonersvertegenwoordigers voordragen voor herbenoeming, doet Schiedam het anders. Er is een sollicitatieprocedure gestart. Het SOBO meent dat hierdoor onterecht de indruk kan ontstaan dat er onvoldoende vertrouwen is in John Witjes en Henk Lamphen. Daarom benadrukt het SOBO “zéér tevreden” te zijn over hoe het duo de afgelopen jaren invulling gaf aan hun taak in de CRO-RTHA. Sjoukje Meeuwissen spreekt namens de SOBO-klankbordgroep voor de vliegveldproblematiek de hoop uit dat Witjes enLamphen de kans krijgen om hun opgedane kennis over een complexe materie de komende jaren in dezelfde hoedanigheid te kunnen gebruiken.  

De CRO-RTHA is een wettelijk verplichte commissie waarin regionale en lokale overheden, bewoners en luchtvaartpartijen vertegenwoordigd zijn. De taak van de commissie is om het gebruik van de luchthaven te bevorderen, maar zo dat optimaal recht wordt gedaan aan de belangen van de omwonenden van het vliegveld en andere betrokkenen.
De commissie wordt voorgezeten door een onafhankelijke voorzitter, benoemd door Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat. De commissie vergadert viermaal per jaar.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date