Categorieën

Service

Vier Schiedammers kandidaat voor zetel

Vier Schiedammers kandidaat voor zetel
Politiek

Vier Schiedammers kandidaat voor zetel

  • Redactie
  • 02-03-2017
  • Politiek
Vier Schiedammers kandidaat voor zetel
SCHIEDAM - Vandaag zijn in veel Schiedamse huishoudens de kandidatenlijsten voor de Tweede Kamerverkiezingen bezorgd. De oproepingskaarten gleden al eerder door de brievenbussen in de stad. Voor wie wil gaan zoeken naar stadgenoten op de lijst: er staan er vier op.

De VVD op lijst 1 brengt Foort van Oosten in stelling. De inwoner van Sveaparken is ook de enige Schiedammer die mogelijk zonder voorkeursstemmen verkozen kan worden. Hij staat nummer 32 op de lijst, terwijl de VVD in de peilingen zo rond de 27, 28 zetels bivakkeert. Van Oosten is momenteel al Tweede Kamerlid.

Toch is Van Oosten mogelijk het minst bekende Schiedamse gezicht op de kandidatenlijst. De andere drie stadgenoten hebben een behoorlijk bekend profiel. Wiljan Vloet is nummer 43 van lijst 5, het CDA. Vloet is voetbaltrainer, vooral een bekend gezicht uit zijn Sparta-tijd, maar laatstelijk actief voor Fc Den Bosch.

Ook de PvdA-kandidaten zullen voor veel Schiedammers geen onbekenden zijn. Mario Stam is een echte lijstduwer, op plek 79 de op een na laatste namens lijst 2. Stam is wethouder in Schiedam en wil dat voorlopig blijven. Een paar plaatsen hoger, op nummer 73, staat Eric van 't Zelfde. Hij kreeg landelijke bekendheid als directeur van de Hugo de Grootschool in Rotterdam, waar hij met een onconventionele aanpak bijzondere resultaten behaalde. Momenteel werkt hij op lyceum Oude Hoven in Gorinchem. 

Over een kleine twee weken, op 15 maart, is het zo ver. Dan kunt u een van deze vier Schiedammers helpen aan een zetel in de Tweede Kamer. Of een van de honderden andere kandidaten natuurlijk...