Categorieën

Service

Vragen over spaak lopen zomerschool

Vragen over spaak lopen zomerschool
Politiek

Vragen over spaak lopen zomerschool

  • Redactie
  • 09-08-2015
  • Politiek
Vragen over spaak lopen zomerschool

Güler

SCHIEDAM - De fractie van D66 in de Schiedamse gemeenteraad is zeer verbolgen over het niet-doorgaan van de zomerschool. De teleurstelling over de interesse van uiteindelijk maar twee leerlingen is groot, maar, zo vragen de raadsleden zich af, is er wel genoeg gedaan aan werving van de leerlingen? Door middel van schriftelijk vragen wil D66 opheldering.

Zomerscholen zijn een goed middel om het niveau van leerlingen die er wat zwakker voorstaan op te krikken, zo constateerde de raad afgelopen najaar. D66-raadslid Zülfikar Güler was samen met Gerrie de Bel van Leefbaar Schiedam initiatiefnemer van een motie waarmee de weg werd gebaand voor de zomerschool. Er kwam geld om deze te organiseren, de scholen werden bereid gevonden om mee te werken.

Deze week bleken er echter maar twee leerlingen aangemeld voor de zomerschool, die in de week van 17 tot en met 21 augustus zou worden gehouden in het Lentiz College.

Güler wil nu weten hoe het zo heeft kunnen lopen. Concreet vraagt hij burgemeester en wethouders aan te geven waarom de werving voor de zomerschool slechts heeft plaatsgevonden onder leerlingen van vier basisscholen in Schiedam-Oost: de Aleidaschool, Peperklip, Singelschool en Sint-Jan. “Waarom is niet gekozen voor werving op meer scholen en waarom juist wel voor deze vier?”

Wellicht was de communicatie naar de ouders van de betrokken scholen niet zoals zou moeten, zo vraagt Güler zich af. Heeft men wel genoeg leerlingen benaderd? “Wij hebben begrepen dat geen werving van excellerende leerlingen heeft plaatsgevonden, terwijl dit wel onderdeel was van de motie die in november 2014 aan de basis heeft gelegen van deze pilot. Waarom is niet gekozen voor het bieden van verdiepend en uitdagend onderwijs voor deze groep?” Te meer daar in omliggende gemeenten wel succesvol zomerscholen zijn georganiseerd. Misschien hadden die met hun ervaringen Schiedam op weg kunnen helpen.

Verder vraagt D66 zich af waarom de vrijwilligersorganisatie Het Centrum op de Westvest met beperkte middelen wel scholen kan bereiken om kinderen uit te nodigen tot bijles. Ook valt hem op dat er in april gemeld werd dat er vijftien leerlingen zouden meedoen - hoe kan het dan dat er daar maar twee van overbleven? Als laatste wil Güler weten wat het stadsbestuur onderneemt om er voor te zorgen dat er komend jaar wel een zomerschool in Schiedam zal worden georganiseerd.