VVD, D66, AOV en CDA willen door

21-09-2021 Politiek Redactie


SCHIEDAM - De partijen die resteren in de Schiedamse collegecoalitie na het vertrek van Groen Links/Progressief Schiedam, willen 'hun klus afronden'.

Zie dit artikel van gisteren; de twee coalitiepartijen zegden hun vertrouwen in het college op naar aanleiding van de gang van zaken rond de invoering en uitvoering van de mobiliteitsvisie.

"In een goed en constructief gesprek is geconstateerd, dat de overgebleven partijen, VVD, D66, AOV en CDA zich nog altijd kunnen vinden in het in 2018 gesloten coalitieakkoord", zo berichten de vertegenwoordigers van die vier partijen vanavond. "Tevens realiseren wij ons de ernst van de financiële situatie van Schiedam. Deze vraagt een stabiel bestuur."

De vier partijen hebben daarom besloten gezamenlijk de resterende raadsperiode af te willen maken als coalitie en college. In maart komend jaar zijn er nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.

De coalitie heeft na het vertrek van de twee partijen geen meerderheid meer in de Schiedamse gemeenteraad. "Daarom zal, zoals vaker het geval geweest is in de afgelopen jaren, actief samenwerking gezocht worden met de raad. Om zodoende per onderwerp naar meerderheden te zoeken", aldus de vier.Gerelateerd