Wethouder Catelijne de Groot stopt ermee

30-10-2018 Politiek Redactie


SCHIEDAM - Catelijne de Groot stopt als wethouder. Dit heeft zij laten weten aan de burgemeester, de voorzitter van de gemeenteraad.

De reden voor haar besluit ligt in de privésituatie. Het college stelt het aangekondigde vertrek van haar wethouder te betreuren maar het besluit van De Groot te respecteren.

De AOV, de partij die De Groot als lijsttrekker aan vier zetels hielp bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, zal snel een opvolger als wethouder voordragen.

De Groot hikte aan tegen het besluit te stoppen. “Het valt me erg zwaar u en mijn fractie dit te moeten mededelen", aldus haar bericht aan de raad. "Ik heb met veel plezier met het college samengewerkt aan Schiedamse opgaven. De gedachte dat het AOV als coalitiepartij verdergaat, geeft mij enige steun in deze moeilijke periode.”

Dat het AOV als coalitiepartij doorgaat in het college, kan volgens een persbericht van de gemeente rekenen op brede steun van de coalitie.

In de komende tijd wordt de portefeuille van De Groot waargenomen door de overige collegeleden:
• Financiën en control (wethouder Minhas)
• Gemeentearchief en gemeentelijke dienstverlening (burgemeester Lamers)
• Cultuur en media (wethouder Bregman)
• Duurzaamheid (alle collegeleden)

Catelijne de Groot krijgt het ontslag waarom zij verzoekt zodra er in haar opvolging is voorzien. In de tussentijd neemt zij geen deel meer aan college- en raadsvergaderingen.Gerelateerd