Willy Heikamp opvallend op lijst Denk

18-12-2021 Politiek Redactie

Willy Heikamp (m), altijd bezig in Nieuwland; foto: Schiedam aan de slag


SCHIEDAM - Willy Heikamp is de meest opvallende naam op de lijst van kandidaten namens Denk voor de raadsverkiezingen komend jaar.

De pleitbezorgster voor Nieuwland en actief ondersteuner van mensen in de wijk in de knel of met minder mogelijkheden, staat op stek 7 van de lijst. De kans dat zij een zetel in de raad haalt is daarmee klein.

Ook al denkt Denk zelf daar anders over. De fractie wil de grootste worden in de raad die na 16 maart komend jaar zal aantreden. De VVD is in de huidige raad de grootste fractie met zes zetels.

Dat Dogukan Ergin lijsttrekker van Denk zal zijn was al langer bekend. De lijst is verder een mix van nieuwkomers en mensen met ervaring in de huidige gemeenteraad. Nieuw zijn behalve Heikamp, Mounir ben Touhami op plek 3 en Noah Miguel van Teijlingen op stek 5. De huidige raadsleden Seyda Dokgoz, Cemil Kahramanoglu en Gurcu Polat-Isiktas staat respectievelijk op 2, 4 en 6.

Ergin heeft veel vertrouwen in 'zijn' kandidaten: "Ik ben supertrots op onze lijst met een mix aan expertise, ervaring, diversiteit en talentvolle kandidaten." Belangrijkste ambities van zijn fractie zijn het tegengaan van de tweedeling en kansenongelijkheid in de Schiedamse samenleving. 'Fatsoenlijke woningen' zijn daar een concreet en belangrijk voorbeeld van. 

“In de afgelopen jaren heeft Denk zichzelf bewezen als een kritische, maar bovenal als een constructieve oppositiepartij", aldus Ergin. "We gaan met veel passie en energie de verkiezingen in om als grootste partij uit de stembus te komen en bestuursverantwoordelijkheid te nemen.’’Gerelateerd