'Zirkzee op weg naar Anderlecht'

01-08-2021 Sport Redactie


VOETBAL - Joshua Zirkzee is onderweg naar een club in België, zo meldt de pers bij onze zuiderburen. Anderlecht lijkt de beste papieren te hebben om het jonge talent (20) over te nemen van Bayern München. Zirkzee is geboren en getogen Schiedammer.

De onderhandelingen tussen Anderlecht en Bayern München kwam vandaag in een stroomversnelling, zo stelt journalist Pieter-Jan Calcoen, werkend voor de krant Het Laatste Nieuws. De Brusselse club gaat Zirkzee volgens hem waarschijnlijk voor één seizoen huren van Bayern, zonder optie tot koop. "Het is de bedoeling dat de transfer in de komende dagen wordt afgerond."

Zirkzee heeft bij de Duitse grootmacht Robert Lewandowski en Eric Maxim Choupo-Moting als concurrenten voor de spitspositie. Sportief directeur Hasan Salihamidzic sprak zijn grote vertrouwen uit in Zirkzee, maar doet uiteraard geen garanties over een basisplaats of regelmatig spelen door de speler. "Hij gaat een gigantische carrière tegemoet", liet hij optekenen in de krant Bild.

Dat verklaart mogelijk ook het standpunt van Bayern om géén optie tot koop toe te staan. De voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag en Feyenoord beleefde afgelopen seizoen een moeilijke huurperiode in Italië, bij Parma dat degradeerde. Sinds 2017 speelde hij in München, in eerste instantie in het tweede van de club, later ook in Bayern 1. In december 2019 maakte hij een geweldig debuut in de hoofdmacht van de Duitse recordkampioen. Zie hier.Gerelateerd