Aaron de Groot Schiedams Sporter van het Jaar

01-02-2022 Sport Redactie

Sebastian Olsen krijgt van wethouder Laan het goede nieuws te horen: hij is Talent van het Jaar; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Aaron de Groot is Schiedams sporter van het jaar. De honkballer werd met het Koninkrijksteam onder 23 jaar kampioen van Europa.

Talent van het jaar, op sportief gebied, is Sebastian Olsen. De judoka werd kampioen van Nederland in zijn categorie: onder vijftien jaar en onder 46 kilo.

2021 was een moeilijk sportjaar, maar de gemeente Schiedam wilde toch ook stilstaan bij de prestaties van de Schiedamse sporters die - Corona of niet - afgelopen jaar een aansprekende sportprestatie hebben geleverd. De Groot en Olsen hoorden daartoe.

Omdat de competities grotendeels stillagen is er geen sportploeg van het jaar gekozen. Dat gebeurde door een vakjury.

De Groot werd niet alleen kampioen met zijn team onder 23 jaar, maar daarna ook met het herenteam. Op het jeugdtoernooi werd hij uitgeroepen tot beste werper. De Schiedamse werper verblijft momenteel in Arizona in de Verenigde Staten, waar hij studeert en collegehonkbal speelt voor Park University. Hij ontvangt zijn onderscheiding later dit jaar als hij weer in Nederland is. Zie ook dit artikel.

Olsen ontving zijn onderscheiding vandaag uit handen van sportwethouder Antoinette Laan.

De eervolle vermelding voor mensen of organisaties die zich bijzonder inzetten voor de sport gaat dit keer naar 'alle vrijwilligers van de sportverenigingen en sportaanbieders'. Zij zorgden ervoor dat, ondanks 'de moeilijke tijden', zaken toch gewoon doorgingen, of juist nieuwe manieren van sporten en bewegen werden gevonden en gecreëerd.Gerelateerd