Alle Schiedamse voetbalteams winnen

• 11-12-2022

VOETBAL - Niet alleen de Schiedamse derdeklassers wonnen gisteren alle drie hun wedstrijden; PPSC, Hermes-DVS en SVV deden niet voor hen onder.

Hermes-DVS wist het net weer makkelijk te vinden. Daarvoor moest het eerst wel even peentjes zweten, want tegenstander VOB maakte voor Hermes-DVS kon juichen de eerste goal, en daarna ook de 1-2. Marius Lansbergen was drie keer de afmaker van de Hermes-aanvallen.

Ook na de wedstrijd bleef het feest op Harga, met dank aan de Thurlede-collega's van PPSC. Die wonnen van lijstaanvoerder Rotterdam United, waarmee Hermes-DVS de koppositie kon overnemen. PPSC staat op drie punten op de vierde plaats.

In Rotterdam kwam PPSC eerst achter, maakte gelijk en pakte nog voor rust de voorsprong. Na rust werd het eerst 2-2, maar tien minuteen voor tijd prikten de Schiedammers naar wat later de winnende bleek, binnen.

Ook SVV, in de Vijfde Klasse, won. Bij DRL op zuid kwamen de rood-groenen eerst achter, bij rust stond het 1-1. Direct vanaf de aftrap maakten de Schiedammers de 1-2, maar de Rotterdammers kwamen nog eens langszij. Ook hier viel tien minuten voor tijd de beslissende treffer: 2-3. SVV klimt met de week op de ranglijst en staat nu zesde, van de elf teams in de Vijfde Klasse C