Beeldhouwster wint van directeur in boksring museum

14-09-2019 Sport Redactie

V.l.n.r. Anne Wenzel, Jack Kerklaan en Deirdre Carasso

BOKSEN - De Rotterdamse beeldhouwster Anne Wenzel heeft zojuist op punten haar bokswedstrijd tegen museumdirecteur Deirdre Carasso gewonnen. Het was de laatste partij van zeven amateurbokswedstrijden die vanavond door Boksvereniging De Haan werden gehouden in de kapel van het Stedelijk Museum Schiedam.

De directeur van het Stedelijk Museum Schiedam had beelhouwster Anne Wenzel, van wie het museum werk in de collectie heeft, uitgedaagd om in de ring te stappen. Wenzel nam de uitdaging aan. Door de winst mag zij nu bepalen wat er op een verdieping van het museum gedurende een maand gaat gebeuren. Wenzel was blij met de zege in haar allereerste bokswedstrijd. "Mijn tegenstander heeft een langere reach dus ik wist echt niet hoe mijn kansen lagen vanavond", aldus Wenzel. Carasso kreeg in het begin van de eerste ronde een stoot op haar lever, hetgeen haar parten speelde. De na de wedstrijd van drie ronden van twee minuten op adem komende directeur zei: "Ik ben blij dat de kunst heeft gewonnen."

Tot slot werden alle veertien boksers die gestreden hadden opnieuw in de ring uitgenodigd. Anne Wenzel: "In de kunst zeggen we, er zijn geen verliezers, we hebben allemaal gestreden." Wenzel verraste de dertien boksers vervolgens met een door haar gemaakte medaille; zelden zal een medaille er zo kunstzinnig hebben uitgezien. Wenzel hield er ook een pleidooi voor om de momenteel thuisloze boksvereniging weer van een passend onderkomen te voorzien.

Morgen is in het museum de tweede dag van het boksweekeinde van Boksvereniging De Haan. Er staan morgen verschillende onderdelen op het programma. Zo verzorgt de Schiedamse boksster Nouchka Fontijn vanaf 13.00 uur een boksclinic voor kinderen van acht tot veertien jaar. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 

Deirdre Carasso geeft een lezing over 'boksen en kunst'. Oud-bokser Don Diego Poeder en schrijver Alex Boogers (heeft ook ervaring in de ring) treden met elkaar literair in het strijdperk.

Bekijk de foto'sGerelateerd