Belangrijke zege korfballers Nexus

• 09-02-2020

KORFBAL – De korfballers van Nexus moesten gisteren naar Oust-Souburg voor hun wedstrijd tegen Atlas. Het bleek de moeite waard.

De wedstrijd begon wederom zonder de geblesseerde Suthes Balasooriyan, hij werd vervangen door routinier Sander van der Heide. Laura Seip complementeerde de basisacht van coach Bertjan Bron door de afwezige Lisa Stouten te vervangen. Na de vlotte openingstreffer van Atlas ontspon een wedstrijd waarin de ploegen tot 4-4 gelijke tred hielden. Nexus speelde georganiseerder dan de thuisclub, maar door het gedeeltelijk achterverdedigen van Atlas viel het tempo soms wat weg in de aanval. Toch liet Nexus toen al zien dat men niet voor niets de verre reis naar Zeeland had gemaakt. Twee mooie afstanders van Kim Majoor en Laura Seip en een eveneens goed uitgespeelde dubbel tussen Noah Poppelier en Jochem Schuurman werd feilloos benut door laatstgenoemde. Verder uitbreiden van de voorsprong was er helaas niet bij, want het opportunistisch spelende Atlas kwam naarmate de eerste helft vorderde weer terug in de wedstrijd. De rust ving aan bij een 10-10 stand.

In de rust drukte Bron zijn spelers op het hart om rustig door te blijven gaan met het goed neerzetten van de aanvallen. Ook al waren deze woorden niet aan dovemansoren besteed, het duurde even voordat Nexus het vizier echt op scherp had. Het was uiteindelijk Kim Majoor die van afstand wist te scoren. De stand kwam daarmee op 11-11.

Bijzonder ook dat talent Rick Borgman in deze fase even mocht proeven aan het spelen in de hoofdmacht, hij luisterde deze invalbeurt bijna op met een doelpunt. Tot 13-13 bleef het nog stuivertje wisselen tussen de teams, maar daarna was het verzet van Atlas toch echt gebroken. Nexus bleef vertrouwen op haar spel en dat betaalde zich uiteindelijk uit in een 14-17 overwinning.

Bron na afloop: “Atlas wist lang bij te blijven en dat hadden we eigenlijk ook wel verwacht, zo gemakkelijk als dat we thuis van ze wonnen (20-13 red.) zou het vandaag niet gaan worden. Dat heb ik mijn spelers ook voorgehouden. Ze hebben dit goed opgepakt en uiteindelijk zijn het de punten die tellen en die gaan mee naar Schiedam”.