Britt Eerland met team niet naar Olympische Spelen

25-01-2020 Sport Redactie


TAFELTENNIS - Britt Eerland gaat niet met het Nederlands team naar Tokio. Op het olympisch kwalificatietoernooi in Portugal verloren de Oranjedames van het thuisland.

De equipe van bondscoach én speelster Li Jiao ging al in de eerste herkansingsronde ten onder. Nederland kwam tegen Portugal op voorsprong door een zege in de dubbel Kim Vermaas / Li Jiao.Britt Eerland verloor echter daarna haar partij. Li Jiao won vervolgens wel.

De 2-1 voorsprong bleek echter niet genoeg: Eerland legde het opnieuw af, nu tegen Shao Jieni. Vermaas slaagde er daarna evenmin in te winnen. Zij verloor in drie games kansloos van Yu Fu. Oranje kon in de herkansingsronde geen beroep doen op vaste waarde Li Jie; zij raakte donderdag geblesseerd aan haar kuit en bleek niet op tijd fit.

Daarmee zijn de kansen voor Eerland op plaatsing voor de Olympische Spelen nog niet verkeken. De Schiedamse krijgt net als de andere dames nog de kans zich individueel te plaatsen. In april is er een kwalificatietoernooi in Rusland, een maand later in Doha een tweede.

Vier jaar geleden was het Oranjeteam wel van de partij in Rio de Janeiro. Het team strandde toen in de eerste ronde.Gerelateerd