Casper van Uden wint in Achterhoek

30-08-2021 Sport Redactie

Casper van Uden; foto: Team DSM


WIELRENNEN - De Ronde van de Achterhoek is gisteren gewonnen door Schiedammer Casper van Uden. De twintigjarige wielrenner van de opleidingsploeg van DSM won in Varsseveld de sprint van een kopgroep van vijf renners, voor Jan-Willem van Schip en Ryan Christensen. 
 
De editie van de Ronde van de Achterhoek van dit jaar was een zware: twintig gravelstroken en veel regen zorgden voor een zware koers. Na het vertrek in Bredevoort volgde een afvalkoers van tweehonderd kilometer. Ongeveer vijftig renners overleefden na 150 kilometer koers de Stoombroek, de laatste gravelstrook van de wedstrijd. Zij begonnen aan de zes plaatselijke rondes in en rond Varsseveld.

Met nog 38 kilometer te rijden reden veertien renners weg. Op de plaatselijke rondes in Varsseveld regende het aanvallen, met Van Schip, Christensen, Timo de Jong, Hartthijs de Vries en Van Uden als laatsten aan het front. In de slotronde probeerde De Vries zijn medevluchters achter zich te laten; hij kreeg Van Uden en De Jong met zich mee. Pal voor de finish wisten ook Van Schip en Christensen de koplopers te achterhalen. Met Van Uden als beste in de sprint, goed voor zijn derde zege van het seizoen.Gerelateerd