Conventus troeft Nexus af

• 27-09-2020

Juliette van Schie in afwachting van de bal; foto: Nexus

KORFBAL - De korfballers van Nexus verloren gisteren de thuiswedstrijd tegen Conventus.

Met name in de eerste helft liep de thuisclub achter de feiten aan, met een optimaal profiterend Conventus (5-10 ruststand). Wat de Schiedammers daarop in de tweede helft ook uit de kast trokken om in de wedstrijd voor een ommekeer te zorgen, het mocht niet baten.

De eerste helft startte in het voordeel van Nexus. Er werd al snel een voorsprong van twee punten gecreëerd. Conventus reageerde hierop met tegendoelpunten. Dit resulteerde in een spannend verloop van het eerste kwartier. De stand was na deze periode 4-4. Conventus was gedreven en wist Nexus af te troeven op de plek waar zij juist vaak de overhand heeft: in de rebound. Nexus was de bal vaak na één schot al kwijt en de gasten konden juist meerdere kansen nemen in een aanval, waardoor zij een voorsprong wisten te creëren van vijf punten. De rust werd ingegaan met een achterstand van 5-10.

Na de rust kwam Nexus beter in het spel. Laura Seip kwam binnen de lijnen om wat meer lengte in de ploeg te brengen, maar aanvallend wist zij ook haar doelpuntje mee te pakken. Met nog twaalf minuten op de klok had Conventus nog steeds een comfortabele voorsprong (10-14). Mario Bernard, de trainer Nexus, probeerde met enkele wissels het spel van Nexus te beïnvloeden. Het leek verschil te maken, want de achterstand van Nexus werd kleiner. De klok werkte nu in het nadeel van de Schiedammers, er werd afgefloten bij 13-15.

De Bernard-equipe staat er niet goed voor, met één punt uit vier wedstrijden, goed voor een zevende plaats in de kleine competitie. Volgende week speelt Nexus tegen Thor, de huidige nummer 4 uit de competitie. Voor de Schiedammers is het zaak om de komende week vertrouwen te tanken. Coach Bernard: “We hebben genoeg kansen in de wedstrijd, alleen het afrondingspercentage moet omhoog. Ik heb er alle vertrouwen in dat we zaterdag tegen Thor de eerste winstpartij gaan pakken.”