Cordemans weet Nederland niet langs Taipei te brengen

22-07-2018 Sport Redactie

Rob Cordemans

HONKBAL - Het Nederlands team, met Schiedammer Rob Cordemans in de gelederen, heeft de finale van de Haarlemse Honkbalweek niet gehaald. Het team verloor gisteravond met 7-5 van Chinees Taipei (Taiwan).

Cordemans was startend werper. Dat ging de veteraan (43) in eerste instantie makkelijk af. In de eerste drie innings kreeg hij geen enkele honkslag tegen.

Dat veranderde echter drastisch in de vierde inning. De tegenstander opende met een tweehonkslag, waarna Han Lin geraakt werd door een pitch van Cordemans. Chiang sloeg vervolgens ook een tweehonkslag, waarop Taipei kon scoren. Na zwak optreden van Richardson en Leonora wist Taipei in die inning nog twee keer te scoren. Cordemans werd  door coach Evert-Jan ‘t Hoen vervangen door Diegomar Markwell.

Tot dat moment had Nederland erg goed staan spelen en zelfs een 1-0 voorsprong genomen in de wedstrijd. Geweldige defensieve plays van Dwayne Kemp en Leonora deden het publiek geloven in een revanche voor het verlies van eerder in de week.

Na de 3-1 na vier innings toonde de Nederlandse ploeg veerkracht in de volgende inning en maakte gelijk. Richardson sloeg een tweehonkslag naar het midveld, waarna Taipei zijn werper Wang verving. Na twee snelle nullen sloeg Dwayne Kemp een single naar het linksveld, Leonora sloeg een tweehonkslag en Nederland stond weer gelijk.

De euforie in het stadion was echter van korte duur, want Taipei scoorde in de volgende inning drie keer. Waarop ook Markwell werd vervangen. Het Nederlands team liet zien over veerkracht te beschikken. In de eerste helft van de zevende inning scoorde de ploeg twee runs. Rachid Engelhardt sloeg een honkslag, Dudley Leonora volgde met een knalharde tweehonkslag en de uithaal van Yurendell Decaster was sterk. Engelhardt kon scoren, net als Leonora één slagman later. Het stond weer 6-5.

Taipei maakt 7-5 en toen was het spannend in de laatste inning. Het publiek ging vol achter het Nederlands team staan, maar punten wisten de honkballers niet meer te maken. Nederland moest voor de tweede keer zijn meerdere erkennen in Taipei. Oranje eindigde dit toernooi daarmee als derde. Vandaag speelt Taipei tegen Japan de finale van de Haarlemse Honkbalweek.Gerelateerd