Categorieën

Service

Cricketers sluiten in stijl af

Cricketers sluiten in stijl af
Sport

Cricketers sluiten in stijl af

  • Redactie
  • 28-08-2017
  • Sport
Cricketers sluiten in stijl af
CRICKET - De Schiedamse clubs in de Topklasse van het cricket sloten het seizoen gisteren in stijl af. Voor zowel Excelsior´20 als Hermes DVS stond er niets meer op het spel.

Excelsior´20, dat vorige week de landstitel behaalde, sloot het seizoen 2017 af met een zege in de uitwedstrijd tegen ACC. Excelsior´20 kwam in deze wedstrijd tot 207 runs voor het verlies van vier wickets. Hilditch (61 runs) en Kroesen (59 not out) waren de topscorers voor de Schiedamse ploeg. ACC kwam niet verder dan 133 all out.

Hermes DVS weet sinds vorige week zeker dat het de Topklasse moet verlaten vanwege degradatie. Ook de achttiende wedstrijd van het seizoen leverde een nederlaag op. Thuis tegen VRA noteerde Hermes DVS 156 all out. Myburgh deed met 60 runs de grootste duit in het Schiedamse zakje. VRA had slechts 25 overs nodig om over dit aantal heen te komen: 157 runs voor het verlies van vier wickets. Hermes DVS gaat in 2018 spelen in de Hoofdklasse. Sparta Cricket 1888 uit Capelle aan den IJssel neemt de plaats van de blauw-witten in de Topklasse in.