Categorieën

Service

De Krom en Melaard willen racketcentrum toekomstbestendig maken

De Krom en Melaard willen racketcentrum toekomstbestendig maken
Sport

De Krom en Melaard willen racketcentrum toekomstbestendig maken

  • Redactie
  • 16-07-2020
  • Sport
De Krom en Melaard willen racketcentrum toekomstbestendig maken

Hans Melaard (links) en Jeroen de Krom

RACKETSPORT - Jeroen de Krom (42) en Hans Melaard (54) worden met hun bedrijf de nieuwe eigenaren van tenniscentrum Kethelhaghe in Schiedam. Het centrum krijgt als nieuwe naam RacketSportSchiedam en gaat naast de huidige sporten tennis en badminton ook andere racketsporten bieden waaronder de snelst groeiende racketsport padel.

Jeroen de Krom is geboren in Schiedam. "In het ziekenhuis wel te verstaan. Maar mijn ouders waren wel échte Schiedammers. Ik ben opgegroeid aan de andere kant van de rivier, in dorpen als Rhoon en Portugaal, en later ben ik in Vlaardingen komen wonen", zegt De Krom, die overigens géén onbekende is in Schiedam. Hij was gedurende dertien jaar sportdocent bij basisschool De Klinker in Schiedam. Nu is hij sportdocent bij de HALO, de Haagse Academie voor Lichamelijke opvoeding. Hij is vader van twee kinderen, "waarvan er één, zijn zoon van dertien, heel actief is in de tennissport", zegt Jeroen.

Hij kent zijn compagnon Hans Melaard van de HALO, die ook docent is aan deze Haagse hogeschool. Beiden gaan hun activiteiten als eigenaren van RacketSportSchiedam combineren met een parttime betrekking als sportdocent bij de HALO. Hans is geboren in Renkum, woont in Zoetermeer en is vader van vier kinderen. De snel groeiende sport padel, een mengvorm tussen tennis en squash, voorziet in een belangrijke behoefte, zo geeft Hans aan. "Het is heel erg belangrijk dat mensen voldoende bewegen. Zitten wordt wel het nieuwe roken genoemd. Padel is een ideale sport om, in combinatie met andere sporten, voldoende te bewegen zonder dat het risico op overbelasting te groot wordt." De Krom voegt eraan toe: “Het leuke van padel is, dat je de sport veel makkelijker oppakt dan bijvoorbeeld tennis. Je kunt je de basistechniek sneller eigen maken.”

Op dit moment kun je padel spelen in Rotterdam Kralingen, Zevenhuizen, Naaldwijk en Ridderkerk. Jeroen: "Als je op de kaart van de regio kijkt, zie je precies in het midden een witte vlek waar je nog geen padel kunt spelen, Schiedam en Vlaardingen dus. Daar willen wij verandering in aanbrengen. Niet dat we uitsluitend sporters verwachten uit Schiedam en Vlaardingen. We willen ons met het sportcentrum echt regionaal op de kaart gaan zetten."

Het centrum zal toekomstbestendig gemaakt moeten worden. Dan ben je er niet met alleen het toevoegen van een sport als padel. Er zal worden onderzocht of ook beachtennis, tafeltennis en bijvoorbeeld pickleball (een mengvorm van tennis, badminton en tafeltennis) een plaats kunnen krijgen. Ook het terras wordt gezelliger gemaakt en de horeca zal een nieuwe assortiment krijgen. Vanwege de veiligheid zal er in de toekomst uitsluitend nog met pin of met een lidmaatschapskaart betaald kunnen worden. Die laatste kaart geeft nog andere voordelen, zoals korting aan de bar of de in het centrum te openen winkel met benodigdheden voor de sport.

Nu hangt er buiten nog een traditioneel afhangbord voor de buitenbanen. Momenteel wordt dit afhangbord niet gebruikt wegens de coronamaatregelen. Je dient voordat je naar het park komt te bellen, waarna je baan door de horeca-medewerker ingepland wordt. Dat werkt eigenlijk prettiger dan de afhangborden, horen wij van verschillende tennissers op het park. Komt het ouderwetse afhangen ooit nog terug? Hans: "Wat ons betreft niet. Wij willen online reserveren van banen gaan introduceren, zodat je van huis uit kunt zien wanneer je kunt spelen."

Enkele jaren geleden waren er nog elf buitenbanen voor tennis, acht met smashcourtondergrond (kunststof) en drie gravelbanen. De gravelbanen lagen achter in het park en lagen iets lager dan de smashcourtbanen. De gravelbanen waren minder goed te bespelen dan de kunststofbanen, zeker na een flinke bui regen. De drie gravelbanen werden vorig jaar verwijderd, maar een extra smashcourtbaan werd aangelegd. Jeroen: "Wij denken eraan om op termijn weer enkele gravelbanen terug te brengen op het park, zodat de ontwikkeling van talentvolle spelers en speelsters optimaal kan worden vormgegeven.” Dat zal ook goed passen in de plannen van de tennisbond KNLTB om het centrum in Schiedam één van de locaties te maken waar tennisleraren worden opgeleid.

Binnenkort zullen Hans en Jeroen de sleutel krijgen van het complex en ze staan te popelen om aan de gang te gaan, waarbij hun plannen zoals uit dit gesprek blijkt veel en veel verder gaan dan de buitenkant van de accommodatie een nieuwe laag verf te geven. "Het is onze missie om het huidige centrum toekomstbestendig te maken, zodat er tot in lengte van jaren racketsport kan worden bedreven."